A két napos rendezvény első részeként a partnerség, a regionális stakeholderek és a helyi rurális gazdasági szereplőkkel közösen részt vettek egy workshopon, amelynek fókuszában a körforgásos gazdaság (circular economy) állt. Minden partner bemutatott egy a saját régiójából származó jó gyakorlatot, amelyeket a program végén a résztvevők három csoportra bontva értékeltek.

Az első nap délutánján során megtartott partner meetingen szóba kerültek a projektmenedzsment és kommunikáció tevékenységek, valamint a szakmai feladatok. Az első év legnagyobb feladata a vidéki gazdasági környezet felmérése, amelyhez kapcsolódó lépéseket a partnerek részletesen átbeszéltek. A második napon a study visiten a partnerek és regionális stakeholderek helyi vidéki gazdaságok működésébe nyertek betekintést.

A workshop során megismert jó gyakorlatok hasznos ismeretekkel szolgáltak, amelyeket a jövőben hasznosítani tudunk. A meetingen a szakmai kérdések átbeszélése mindenképp hasznos volt a félévben még hátralevő minél eredményesebb szakmai munka szempontjából.

A workshopon előadtuk az etei elektronikai hulladék újrahasznosításával foglalkozó vállalkozás példáját, mint a körforgásos gazdasághoz kapcsolódó regionális jó gyakorlatot. A két napos eseményről a magunkkal vitt szakértő, Nagy-Mélykúti Gergő (https://www.facebook.com/eco.logical.films/) videót is készít, amely hamarosan elérhető lesz.

A projekt az Interreg Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Project co-funded by European Union funds (ERDF, IPA, ENI).

cosme_logo.pngcrehub_logo.pngerasmus-logo.pngint duna_logo.pngint_central_logo.pnginterreg_europe_logo.pngnkfih_logo.pngppi_logo.pngcosme_logo.pngcrehub_logo.pngerasmus-logo.pngint duna_logo.pngint_central_logo.pnginterreg_europe_logo.pngnkfih_logo.pngppi_logo.png