A CRE:HUB nemzetközi összefogással megvalósulú projektünk soronkövetkező találkozója Spanyolországban volt 2017. november 14 és 15 között.  A találkozó célja a projektmenedzsment és kommunikációs feladatok megbeszélése volt. Ezen felül a koordinációs meetingen a partnerek bemutatták a Roadmap-eket, amelyek a projekt következő szakmai lépéseit határozzák meg. Továbbá minden partner ismertette a régiójában megvalósult peer review és on field visit tapasztalatait. Szóba kerültek a következő szakmai lépések, amelyekkel kapcsolatos kérdéseket is megvitatott a partnerség.

Az első nap délutánján meglátogattunk egy pamplonai co-working space-t, ahol annak vezetőivel és az ott dolgozó vállalkozókkal tapasztalatot cseréltünk. A második nap első állomásaként a 948 Merkatua (http://www.948merkatua.com/) művészeti fesztivált látogattok meg, ahol a helyi partner bemutatta a CRE:HUB projektet és lehetőségünk nyílt megtekinteni a kiállítók standjait. A vásár után a Szent Jakab-út (El Camino) egyik állomását tekintettük meg, ahol egy hagyományos módszerekkel dolgozó kovácsműhely működésébe nyertünk betekintést. Majd egy borászatba mentünk, ahol a borkóstolóval egybekötött Barcamp keretében minden partner beszámolt a régiójában a kulturális és kreatív ipar terén megtalálható kezdeményezésekről. A study visit utolsó állomásaként a Huarte-ban található Kortárs Művészeti központot látogattuk meg, ahol a művészeti tevékenységekhez kapcsolódó innovatív és kreatív módszerekről hallottunk előadást.

A találkozó kiváló lehetőséget nyújtott szervezetünk számára, hogy tapasztalatokat szerezzünk a jövőben megvalósuló on-field visitek megvalósításához. Továbbá, a többi helyi tevékenységhez is inspirációt kaptunk a szakmai megbeszélések, study visit helyszínek során.

A két nap során a KDRIÜ beszámolt a legfrissebb régiós kezdeményezésekről (kulturális és kreatív ipari klaszter és Európa Kulturális Fővárosa pályázat) a kulturális és kreatívipar terén.

 

A projekt az Interreg Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

 

Project co-funded by European Union funds (ERDF, IPA, ENI).

cosme_logo.pngcrehub_logo.pngerasmus-logo.pngint duna_logo.pngint_central_logo.pnginterreg_europe_logo.pngnkfih_logo.pngppi_logo.pngcosme_logo.pngcrehub_logo.pngerasmus-logo.pngint duna_logo.pngint_central_logo.pnginterreg_europe_logo.pngnkfih_logo.pngppi_logo.png