Az RI2integrate nemzetközi projektünk második munkacsoport megbeszélésére 2017. október 25-27 között került sor Bukarestben. Az romániai partner által szervezett találkozón a partnerek áttekintették az első félévben elvégzett feladatokat, majd átbeszélték a negyedik munkacsomag részletes megvalósítási tervét.  A munkacsomag eredményei fogják biztosítani azokat a szakmai feladatokat, megvalósítási struktúrákat és gyakorlati végrehajtási lépéseket, amelyek a Pilot és későbbi projektek megvalósításához szükségesek. Vagyis. olyan szakmai útmutatást adnak, amelyek elősegítik a projekt legfőbb célját, azaz növeljék a kutatási infrastruktúra beágyazottságát a gazdaság különböző szintjein (vállalati, irányítói és társadalmi).

A találkozó során a partnerek megtekintették a Bukarest közelében, Magurele-ban található ELI-NP-t is. Az ELI-NP interdiszciplináris kutatási infrastruktúra, alap- és alkalmazott kutatás számára. Az itt felépülő intézet az egyik lábát képezi a hármas ELI klaszternek.

További információk a projekt hivatalos oldalán.

 

Project co-funded by European Union funds (ERDF, IPA, ENI).

A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

cosme_logo.pngcrehub_logo.pngerasmus-logo.pngint duna_logo.pngint_central_logo.pnginterreg_europe_logo.pngnkfih_logo.pngppi_logo.pngcosme_logo.pngcrehub_logo.pngerasmus-logo.pngint duna_logo.pngint_central_logo.pnginterreg_europe_logo.pngnkfih_logo.pngppi_logo.png