GINOP-5.3.1 EXPANDER Konzorcium

2,007 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg a rugalmas foglalkoztatás elterjesztését célzó Széchenyi 2020 pályázat GINOP 5.3.1., „A” komponense. A pályázat célkitűzése, hogy a konvergencia régiókban működő kis-, illetve közepes vállalatok (kkv-k) szakmailag magas szintű, száz százalékosan finanszírozott átvilágítási, tanácsadói és fejlesztői szolgáltatást vehessenek igénybe munkaszervezésük rugalmasabbá tételéhez.

Genius Loci Projekt Zárókonferencia

A Genius Loci projekt zárókonferenciája 2017. szeptember 21-én kerül sor Brüsszelben. A projektet hét fős konzorcium valósította meg az elmúlt másfél évben. Ennek a konzorciumnak a tagja volt a Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség is.

A Genius Loci egy a COSME programban megvalósuló projekt, amelynek fő célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a kis vidéki ipari hagyományok szépségére, a „hely szellemére”. Ezen eszközzel igyekszik növelni a bevont területek turisztikai potenciálját és hozzájárulni a települések fejlődéséhez. 

A záró rendezvényre minden érdeklődőt sok szeretettel várunk. A részvétel ingyenes, amelyet az alábbi jelentkezési lapon lehet jelezni a szervezők felé. A jelentkezési lapot kérjük a info@apiform.it e-mail címre juttassák vissza legkésőbb 2017. augusztus 27-ig!

Regisztrációs lap

Tervezett program

 

Európai Mobilitás Hét 2017

"Idén szeptember 16. és 22. között tizenhatodik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, melynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon, 2016-ban már több mint 200 település vett részt a programokban, amivel Magyarország - közel ötven ország versenyében- a harmadik helyen végzett.

Az Európai Mobilitási Hét kampány hazai koordinátora a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, fővédnöke dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

A kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. A fejlesztési tárca régóta azon dolgozik, hogy a kerékpárutak folyamatos építésével, a közösségi és az elővárosi közlekedés ösztönzésével hozzájáruljon ehhez a fontos célhoz.

Az idei év mottója: Közös út, közös jövő. Témája: tiszta, közösségi és intelligens mobilitás.

Európai Mobilitás Hét programjaiban  bármelyik települési önkormányzat  (város, község vagy fővárosi kerület) részt vehet.  Az EMH Kartáját (amely letölthető az emh.kormany.hu oldalról), aláírva a polgármester azt tanúsítja, hogy az általa vezetett település  erőfeszítéseket tesz a fenntartható mobilitás támogatására és népszerűsítésére."

 

Forrás: http://emh.kormany.hu/

Interjú két nemzetközi projektünkről

Július 6-án Székesfehérváron meglátogatott minket Manon Levrey, aki a Duna Transznacionális Programban dolgozik, mint Interreg Reporter és Nagy-Mélykúti Gergő (Eco Logical Films), hogy interjút készítsenek a jelenleg futó AgriGo4Cities és DRIM projektjeinkről. Az interjúk során elsősorban a projektek hátteréről beszélgettünk, valamint arról, hogy miért kiemelten fontos a szociális innováció a Duna régióban. A videók néhány héten belül érkeznek!

Power-Up!

Verseny mindazoknak, akiknek van energiája megváltoztatni a világot! Innovációs verseny megújuló energia témában.

A verseny célja, hogy kiválassza és felgyorsítsa fejlődését a fenntartható energiával foglalkozó legfontosabb közép-kelet-európai vállalkozásoknak. A pályázóknak olyan innovatív tervvel kell rendelkezniük amely az energiafelhasználshoz, racionalizáláshoz 

A sikeres pályázók részt vesznek az egyedülálló workshoppon, ahol ötleteiket  és készségeiket fejleszthetik, annak érdekében hogy üzleti tevékenységüket felgyorsítsák és ötletük/tervük kereskedelmi forgalomba kerülhessen. A legjobb indulók  a nemzeti döntőbe kerülhetnek, ahol innovatív megoldásaikat a kelet-közép-európai ipar-, a start-up- és az energetikai szakemberek egy csoportja számára ismertethetik.

Nevezési határidő: 2017. szeptember 17.

A vesreny további részletei: POWER-UP!

 

cosme_logo.pngcrehub_logo.pnggenius_loci.pngint duna_logo.pngint_central_logo.pnginterreg_europe_logo.pngnkfih_logo.pngppi_logo.pngyoung_e_logo.pngcosme_logo.pngcrehub_logo.pnggenius_loci.pngint duna_logo.pngint_central_logo.pnginterreg_europe_logo.pngnkfih_logo.pngppi_logo.pngyoung_e_logo.png